Startsida - CyberZoo  Smådjur  Hamster  Bottenströ & Bomaterial

Hamster - Bottenströ & Bomaterial

Bäddmaterial som gör varje dag till en söndag!

Att välja rätt bottenströ och bomaterial till din hamsters bur är avgörande för att skapa en ren, bekväm och hälsosam miljö för din lilla vän. På CyberZoo erbjuder vi ett brett utbud av bottenströ och bomaterial som är både säkra och bekväma för hamstrar. Här är några saker att tänka på när du väljer dessa material.

Bottenströ & Bomaterial

Visste du att hamstrar älskar att gräva?

Rätt bottenströ, som träspån eller hampaströ, ger din hamster möjlighet att utforska och gräva, vilket är viktigt för deras naturliga beteenden.

Varför är bottenströ och bomaterial till hamster viktigt?

Bottenströ fungerar som en bädd för din hamster och hjälper till att absorbera urin och spillning, vilket håller buren ren och luktfri. Bomaterial ger din hamster en mjuk och varm plats att bygga sitt bo, vilket är viktigt för deras komfort och trygghet.

Våra alternativ för bottenströ:

Spån
Träspån är ett populärt val tack vare dess goda absorptionsförmåga och mjuka textur. Det är bra för att absorbera fukt och hålla buren torr. Dammfri spån minskar risken för luftvägsproblem.

Pappersströ
Ett miljövänligt alternativ tillverkat av återvunnet papper. Mycket absorberande, mjukt och skonsamt för hamsterns tassar. Bra för att minska lukt.


Naturligt hö som ger en mjuk och bekväm bädd. Det är ätbart och bidrar till en varierad kost, samt ger en naturlig känsla till buren.

Hampaströ
Tillverkat av hampafibrer, vilket gör det till ett hållbart och naturligt val. Mjukt och dammfritt, med god absorptionsförmåga och naturligt antibakteriellt.

Våra alternativ för bomaterial:

Pappersbaserat bomaterial
Mjukt och skonsamt material tillverkat av återvunnet papper. Säker och bekväm för din hamster att bygga bo med. Lätt att byta ut och miljövänligt.

Hö och halm
Naturliga material som hamstrar älskar att använda för att bygga sina bon. Ger värme och komfort. Ätbart och naturligt för hamstern.

Bomullsliknande material
Syntetiska material som efterliknar bomull, speciellt designade för djur. Mycket mjukt och varmt, ger en bekväm sovplats. Säker och lätt att byta ut.

Kan man använda jord som bottenströ?

Jord är generellt inte rekommenderat som bottenströ för hamstrar. Även om jord kan verka naturligt, kan det innehålla bakterier, parasiter och mögel som kan vara skadliga för hamstrar. Jord har heller inte samma absorberande egenskaper som specialtillverkat bottenströ, vilket kan leda till en fuktig och ohygienisk burmiljö.

Tips för användning:

  • Byt regelbundet: För att hålla buren ren och fräsch, byt ut bottenströet och bomaterialet regelbundet.
  • Kombinera material: Överväg att kombinera olika typer av bottenströ och bomaterial för att ge din hamster en varierad och stimulerande miljö.
  • Se till att det är dammfritt: Damm kan orsaka luftvägsproblem hos hamstrar, så välj dammfritt material.

Köp bottenströ och bomaterial hos CyberZoo

Utforska vårt sortiment av bottenströ och bomaterial och hitta de perfekta alternativen för din hamster. Hos CyberZoo får du högkvalitativa produkter, snabb leverans och utmärkt kundservice. Beställ dina produkter idag och skapa en ren och bekväm miljö för din lilla krabat.



Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan