Startsida - CyberZoo  Akvaristik

Akvaristik

- Vi har prylar för akvarium

Köpa akvarium eller akvarietillbehör till ditt akvarium? Då skall du vara varmt välkommen till vår mycket omfattande webbutik för akvarium och akvarietillbehör. Vi erbjuder såklart ett mycket brett sortiment - Men framförallt vill vi vara Sveriges trevligaste webbutik för allt som lever i vatten, som exempelvis akvariefiskar.

akvaristik cyberzoo


Vi kan akvaristik!

Testa oss gärna om du behöver hjälp med något

Det låter kanske som skryt, men akvariefiskar och akvarium ligger oss väldigt varmt om hjärtat eftersom det var där vår verksamhet startade redan 2007. Intresset för akvaristik startade dock mycket tidigare än så.  

Vad du än behöver

Kolla runt i vår webbutik! Letar du efter ett nytt akvarium, akvarietillbehör eller kanske reservdelar (vi har massor av reservdelar).  Allt annat som du behöver för att få ditt akvarium att se fantastiskt ut, inklusive dekorationer, bakgrunder och akvariesand, det har vi också.

På CyberZoo hittar du hundratals akvarium i alla storlekar och ett enormt utbud av akvariedekorationer. Vi har även de perfekta tillbehören för ett äkta biotopakvarium. Här finns allt för att dina fiskar ska må bra, som vattenberedningsmedel och mediciner.

Vårt sortiment av fiskfoder är imponerande stort. Vi har allt från flingor och pellets till granulat och semesterfoder.

Nybörjare och undrar vad akvaristik är?

Akvaristik är konsten och vetenskapen att odla och underhålla ett akvarium, en avgränsat vattenmiljö som simulerar ett naturligt habitat för fiskar, vattenlevande växter och andra vattenlevande organismer. Detta intresse sträcker sig från det enkla till det mycket komplexa och kan inkludera sötvatten-, bräckvatten- och saltvattensmiljöer.

I hjärtat av akvaristik ligger såklart en passion för att studera och bevara vattenlevande liv. Entusiaster ägnar sig åt att skapa balanserade ekosystem i sina akvarium där fiskar, växter och mikroorganismer trivs. Detta kräver kunskap om olika faktorer såsom vattenkemi, filtrering, belysning, och näringsämnen.

Historien om akvaristik

Akvaristikens historia sträcker sig flera årtusenden tillbaka. Det började med de gamla egyptierna som höll fisk i dammar för både mat och prydnad. Under Songdynastin i Kina (960-1279 e.Kr.) blev guldfisken populär som husdjur, vilket markerar en av de tidigaste kända formerna av akvaristik. I Europa började intresset för akvarium öka under 1800-talet, särskilt efter att Philip Henry Gosse introducerade ordet "aquarium" och skapade de första offentliga akvarierna. Den moderna akvaristiken tog fart med utvecklingen av bättre teknik och tillbehör under 1900-talet, vilket gjorde det möjligt för fler människor att hålla akvarier i sina hem.

Sortiment

Här får du en introduktion till vår sektion för akvaristik på CyberZoo, där vi erbjuder ett trevligt sortiment av produkter för att skapa och underhålla ditt akvarium.
Kolla in vad vi har att bjuda på.

Guider, videor & tips

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan